Proces

Inainte de a incepe

Cand am inceput sa fac broderii o parte foarte dificila pentru mine a fost inceputul si finalul broderii. In internet am gasit multe tehnici de brodat si cusuturi, mai putin partea tehnica care este foarte importanta pentru rezultatul final. Din fericire acuma se pot gasi informatii generale care te ghideaza, dar cateodata si acelea sunt incomplete si devine greu sa inveti sau sa progresezi fara ca sa strici broderia, materialul sau instrumentele. Fiind inca in proces de explorare si invatare in acest post o scriu cateva lucruri de baza care au fost utile pentru mine.

Pregatirea materialului. Materialul trebuie sa fie curat si calcat, pentru ca unele broderii nu pot fi spalate dupa finisare si necesita curatare uscata.

Intinderea materialulu. Sunt multe metode de a intinde materialul, aceste metode se aplica in funtie de tehnica folosita si dimensiune. embroidery frame nr2Inelele sunt foarte cunoscute aici. Ele sunt de diferite tipuri si dimensiuni. Unele au un picior care iti permit sa lucrezi cu ambele maini, sunt si cele care se pot fixa de masa si au si optiunea de rotire. In cazul in care proiectul necesita sa fie lucrat si pe dos si pe fata aceste inele sunt foarte utile.

Ramele, un alt instrument de a intinde materialul, care pot fi de dimesiuni foarte mari. Exemplu ar fi, sariurile indiene care se brodeaza pe astfel de rame.

Sunt rame fixe si mobile care iti permit ajustarea dimensiunii, unele rame iti permit sa rulezi materialul de pe o parte pe alta in cursul broderii.embroidery frame nr1

 

Pregatirea pentru brodat. Cateodata este necesar sa se aplice un material de protectie sau o panza pe materialul de baza, care se scoate dupa finisare. In cazul in care nu este nevoie, se aplica design-ul direct pe material.

Transferul de design. Design-ul se poate desena direct pe material, se poate transfiera cu o foaie de copiat sau pentru proiectele mai mari design-ul se deseniaza pe o folie similara cu cea de copt, usor transparenta, pe care se gaureste desenul cu un ac electric sau manual. Dupa fixarea desenul pe material, se trece usor peste cu o pasta facuta pe baza de benzina si culoare pudra. Benzina se evapora ulterior si ramane numai culoarea pe material. Aceste folii se pot folosi repetat.

embroidery transfer

Finisarea. Proiectul se finiseaza prin fixarea atelor. In broderiile facute bine partea de fata este la fel de curata ca si partea de dos. Fixarea se poate face cu un strat foarte subtire de lipici pentru textile sau se aplica un material protector care se lipeste cu un fier de calcat. Materialu protector este folosit mai mult la broderiile care intra in contact cu pielea, mai ales la copii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s