Uncategorized

Despre ace

Acele pentru brodat sunt de multe feluri ca grosime si lungime.Ace Cateodata apare problema ce ace ar fi mai bine sa le folosesti pentru ce broderie si la ce fel de ata. Pentru mine e similar ca si la alegerea crosetei in crosetat. Ideea este ca acul sa patrunda cu usurinta prin material si in acelas timp sa nu largeasca materialul incat sa lase o gaura vizibila. Trebuie luat in considerare grosimea atei si felul de material, precut si tehnica folosita.

Daca acul este prea gros o sa lase gauri vizibile in material daca este prea subtire o sa fie foarte greu de tras ata prin material ce duce la cusuturi prea stranse si neuniforme. Atunci cand se aplica margele si paiete acul trebuie sa fie lung si subtire. Acele care au varf rotungit se folosesc la broderiile gen cruciulita care necesita numararea firelor, in acel gen de broderie acul trebuie sa treaca printre firele materialului si nu prin ele. Pentru ate metalice sunt ace care au gaura rotunda si nu alungita, motivul este ca in astfel de ac ata metalica nu se deterioreza( sau se separa partea metalita de ata de sustinere) asa de repede in procesul broderii.acenr2

Ce mai tine de ace este modul de insertie a atei. Un mod este acul in sine, sunt ace la care ochiul este ca o spirala care te lasa foarte usor sa tragi ata in ochi.

A doua metoda ar fi dispozitivul de infirat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s