Jurnal · Uncategorized

Carligul Aari si Tambour

Cand am vazut pentru prima data cum se fac broderiile indiene am ramas fascinata, nu numai de frumusetea sariurilor, detaliilor, design-ului dar si de procesului in sine. Am ramas uimita cate lucruri se pot face cu un singur carlig si cat de rapid poate fi.DSC_0046

Scopul pincipal a unui astfel de carlig este de a crea cusutura “lantisor”, dar in acelas timp pe dosul broderii se poate vedea cusutura “pasul in spate”. In functie de cusutura dorita se poate lucra pe dosul sau pe fata broderii. O alta cusutura care se poate executa este “cusutura de umplere”.(Poze ale cusuturilor in galerie)

 

 

Carligur Aari provine din India, cu acest carlig se lucreaza in mare parte pe fata, structural acest carlig este foarte subtire si lung in partea din fata, pe acea parte se colecteaza mergelele(paiete etc.) care urmeaza sa fie cusute. Margele se cos una cate una sau in grup.

Carligur Tambour provine din Franta. Spre deosebire de carligul Aari cu acest carlig se poate lucra pe amblele parti ale broderii. Cand se lucreaza pe parea din fata se aplica aceesi metoda ca si la carligul Aari la inserarea mergelelor, paietelor, etc. Pe partea din spate, prima data margele se insira pe ata de lucru dupa care se brodeaza cu ea. Mergele sunt impinse una cate una (sau in grup). In aceasta metoda mergele nu trec prin carlig, carligul lucreaza numai cu ata.

 

DSC_0062Un punct forte la acest carlig este flexibilitatea. Acest carlig este compus din doua parti, manerul si varful (carligul in sine). Varful se poate procura in trei dimensiune care permite sa lucrezi cu o varietate mai mare de materiale. Varfurile pot fi si de lungime diferite si la fixarea in maner aceasta lungime poate fi ajustata in funtie de metoda folosita sau indemanare.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s