Tehnica

Cusatura “Ramurica”

Aceasta cusatura face parte din categoria celor cu pasul in spate. Denumirea provine de la aspectul cusaturii. Se foloseste cu scop decorativ in crearea de tulpini, ramurele, borduri si nu numai. Cu acesta cusatura se pot deasemeni umple suprafete, rezulta o textura deosebita. La umplerea suprafetelor randurile se aliniaza paralel, cat mai apropiate una de alta.

Executare: Se aduce acul in punctul A, se introduce in puncut B si ata nu se trage de tot, se lasa bucla. Acul se scoate prin C si numai atunci se strange bucla. Acest proces se repeta. (Punctul C devine punctul A, un nou punc D devine B si B devine C.) La curbe distanta dintre puncte se face mai mica.

Exista o alta cusutura care seamana cu cusatura ramurica, nu am gasit numele corespunzator in romana, dar in engleze se numeste ” Overcast stitch, whipping”. Aceasta este cusatura care am folosit-o la Brodatul pe Gi .

In prima etapa se face cusatura cu pasul in spate si in etapa a doua, lucrand pe partea din fata a broderii se trece prin toate cusaturile bazei de la stanga la dreapta sau vice versa.

DSC_0081

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s